dilluns, 21 de novembre de 2016

20 DE NOVEMBRE. DIA MUNDIAL DE LA INFÀNCIA

Día Universal del Niño  CLICA LA IMATGE

Aquest diumenge se celebra el Dia Universal del Nen 2016 que busca fomentar la fraternitat entre els nens i les nenes del món. L'objectiu de la data és recordar a la ciutadania que els infants són el col·lectiu més vulnerable i per tant el que més pateix les crisis i els problemes del món. "Aquest dia mundial recorda que tots els nens tenen dret a la salut, l'educació i la protecció, independentment del lloc del món en què hagi nascut", exposa la Unicef.

La celebració es va instaurar el 20 de novembre de 1959 que l'Assemblea General de l'ONU va aprovar la declaració dels drets de l'infant. Al principi el document no tenia legalment caràcter vinculant, però després de deu anys de negociacions amb els governs de tot el món, líders religiosos, organitzacions no governamentals i altres institucions, es va aconseguir acordar el text final el compliment és obligatori per a tots els països que l'han signat.

El fet de dedicar un dia internacional de la infància també serveix per fer una crida sobre les necessitats dels més petits i per reconèixer la tasca de les persones que cada dia treballen perquè els petits tinguin un futur millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada